Jdi na obsah Jdi na menu

Ze života školy

Příspěvky

Čtenářská dílna

3. 4. 2023

Březen je měsíc knihy a jak je již tradicí, připravili jsme dětem ranní čtení. Celý týden jsme se scházeli první vyučovací hodinu ve třídách, družině či knihovně, aby děti poslouchaly četbu paní učitelky, pana ředitele nebo paní asistentky. Výběr knih byl pestrý a tak si každý vybral, co se mu líbí. Někteří si přinesli plyšové kamarády nebo polštářek s dekou, aby se jim lépe poslouchalo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Karneval

10. 3. 2023

Druhý březnový týden jsme zakončili karnevalem. Děti se celý den nemohly dočkat, proto někteří své masky odhalili, již během dne. Účast na bále byla veliká, a tak nechyběly princezny, tanečnice, sportovkyně, čarodějnice, víly i Wednesday. Samozřejmě nás navštívili i superhrdinové, kovbojové, minecrafťáci, sportovci, kostlivci, indiáni i návštěva z Bradavic. Kromě her a soutěží nám celé odpoledne dělal radost pan DJ, bez kterého by to nebyla ta správná zábava. Všichni jsme si to parádně užili !

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Povídání o zoubkách

10. 3. 2023

10. března nás navštívila paní zubařka MUDr. Marcela Černá. Povídali jsme si o zoubkách, jejich funkci i správné hygieně. Také jsme se dozvěděli, jak vzniká kaz a jakým způsobem mu předejít. Byla to příjemná návštěva, která nám připomněla  jak je důležité se pravidelně starat o své zuby a dodržovat správné návyky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Recitační a pěvecká soutěž

10. 3. 2023

Druhý týden v březnu jsme uspořádali recitační a pěveckou soutěž. Velká účast nás velmi potěšila. Každý náš malý umělec si svou roli zodpovědně připravil. Slyšeli jsme několik básní, které nás rozesmály, poučily i chytly za srdce. Také máme mezi námi plno nadějných zpěváků i hudebních talentů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Karneval v družině

2. 3. 2023

V pátek 10. 3. pořádá družina dětský karneval od 13:00 do 15:00 hod. Vstupné je 20 Kč,-. Zúčastnit se může každý žák. Přijď se pobavit v masce nebo karnevalovém kostýmu, a hlavně s dobrou náladou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Florbalový turnaj

18. 12. 2022

Žáci čtvrtého a pátého ročníku se zúčastnili výborně připraveného turnaje v Jaroměři.

Skupinová fáze:

1. zápas 9:1 vítězství proti Olešnákům

2. zápas 5:4 vítězství proti NMNM Krčín

3. zápas 4:3 vítězství proti Jaroměři Božena

Postup ze skupiny z prvního místa nám zajistil čtvrtfinálového soupeře výkonnostně slabšího, jelikož ve druhé skupině skončil poslední. Čtvrtfinále nám přineslo nejvyšší a nejlepší výsledek ze všech týmu celého turnaje - vítězství 13:0 proti ZŠ Josefov. V semifinále nás čekal těžký soupeř, protože kluci z týmu ZŠ Hronov hrají hokej nebo florbal ve svém městě. Zápas byl naprosto skvělý a vyrovnaný a za stavu 4:5 jsme měli minutu před koncem nájezd. Tato šance nebyla proměněna a tak jsme prohráli 4:5. Kluci byli zklamaní, jelikož jsme nepostoupili do krajského kola. V zápase o 3. místo jsme si poradili opět s Novým Městem - Krčínem 8:5.

 Bronzové místo nám nikdo už nevezme 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

1.B v knihovně

4. 12. 2022

Ve středu 30. listopadu se třída 1. B vydala na návštěvu městské knihovny. Čekala na nás prohlídka oddělení pro dospělé, studovny a nakonec dětského oddělení. Zde jsme se seznámili s umístěním knih a možnostmi, které nám knihovna nabízí. Děti měly možnost prolistovat ukázku knih. Odcházeli jsme plní nových informací a zážitků díky hezkému povídání paní knihovnice. Na závěr jsme se podívali na vystavený betlém, který je vyroben místními umělci. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Exkurze Všestary

20. 11. 2022

Žáci 3. a 4. ročníku se účastnili exkurze Archeoparku ve Všestarech. Navštívili pěknou vesnici, kde se seznamovali se životem posledních lovců na našem území. vyzkoušeli si práci s pazourkovými nástroji, dověděli se, jak se tehdejší lidé šatili, zdobili, jaké vytvářeli umění. V interiéru si prohlédli nádhernou minirepliku pravěké osady. Venku navštívili obydlí, zaházeli si oštěpy a vyzkoušeli také hod pomocí vrhače. Byl to opravdu zajímavý výlet do minulosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Dopravní výchova pátých tříd

7. 11. 2022

V říjnu se žáci pátých ročníků zúčastnili výuky na dopravním hřišti. Úspěšně zvládli teoretickou i praktickou část, všichni jsou již zkušení cyklisté.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Výlet 5. tříd do Prahy

7. 11. 2022

V úterý 25. 10. 2022 se obě páté třídy vypravily na exkurzi do Prahy. V plánu byla návštěva Národního technického muzea a potom procházka po Praze. Jak vše proběhlo a jak se výlet dětem líbil za všechny výstižně popsal žák V. A Jirka Kuchař.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy