Jdi na obsah Jdi na menu

Ze života školy

Příspěvky

výtvarná soutěž Krása a zdraví ze zahrady

19. 6. 2023

Dívky z 5. B se zúčastnily soutěže Krása a zdraví ze zahrady, kterou vyhlásil Český zahrádkářský svaz. Isabella Matoušková se umístila v " kategorii B " na krásném 2. místě a Veronika Sedláčková na 10. místě. Moc gratulujeme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Ukázka ze školní družiny

19. 6. 2023

Malá ukázka akcí a prací dětí ve školní družině. Letos jsme zažili návštěvu čerta a Mikuláše, překvapení pod vánočním stromečkem, tradiční karneval, hrátky na sněhu, čarodějnické soutěže, opékání buřtů, den s policií, sportovní soutěže, návštěva muzea a podobně. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Školní vícedenní výlet

6. 6. 2023

Žáci třetího až pátého ročníku prožili krásné čtyři dny v Potštejně. Naším domovem byl areál Železničář, kde se o nás krásně starali. Pro některé to byl první zážitek spát mimo svou postel a bez rodičů. Všichni to ale parádně zvládli. Nebyl čas na stýskání, program jsme měli nabitý - koupání v řece, sportovní hry, přednáška o pravěku, pozorování a fotografování zvěře, návštěva potštejnského hradu, táborák, zpívání u ohně a nechyběla tradiční noční stezka odvahy. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Výlet do Potštejna

6. 6. 2023

Žáci prvního a druhého ročníku se vydali na potštejnský zámek. Hned u autobusu nás vítal kašpárek, který nás prováděl zámkem celé dopoledne. Starší děti se vydaly na prohlídku zámku, která byla moc hezky připravená jako příběh o životě v baroku. Pro mladší byl připravený program zvaný " Pohádkov", kde děti hledaly a poznávaly tradiční pohádky. Obě skupiny se vystřídaly v zámku i Pohádkově. Závěr naší návštěvy byl v zámeckém parku, kde jsme hledali poklad - a našli :-)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Africká pohádka pro 1. a 2. třídu

15. 5. 2023

Dnešní deštivý den jsme si zpříjemnili veselým představením o cestovateli Emilu Holubovi. Herecké duo z Divadélka pro školy nám přijelo zahrát Africkou pohádku, která byla velmi poutavá, veselá, zábavná i poučná. Všem se nám to velice líbilo. Už se těšíme opět na další představení.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

McDonald´s cup

15. 5. 2023

Děti se zúčastnily okrskového kola McDonald´s cupu. Na výborné výkony dětí jsme navázali z minulého ročníku a nakonec žáci starší kategorie vyhráli 1. místo. Porazili velké školy, jako jsou ZŠ Komenského, Plhov nebo TGM. Postup do Jaroměře se odehrál další pátek a tam naši žáci obsadili páté místo. Mladší kategorie také překvapila a skončila na krásném 2. místě. Všem dětem děkujeme za předvedené výkony a budeme se těšit na další ročník.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Čtenářská dílna

3. 4. 2023

Březen je měsíc knihy a jak je již tradicí, připravili jsme dětem ranní čtení. Celý týden jsme se scházeli první vyučovací hodinu ve třídách, družině či knihovně, aby děti poslouchaly četbu paní učitelky, pana ředitele nebo paní asistentky. Výběr knih byl pestrý a tak si každý vybral, co se mu líbí. Někteří si přinesli plyšové kamarády nebo polštářek s dekou, aby se jim lépe poslouchalo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Karneval

10. 3. 2023

Druhý březnový týden jsme zakončili karnevalem. Děti se celý den nemohly dočkat, proto někteří své masky odhalili, již během dne. Účast na bále byla veliká, a tak nechyběly princezny, tanečnice, sportovkyně, čarodějnice, víly i Wednesday. Samozřejmě nás navštívili i superhrdinové, kovbojové, minecrafťáci, sportovci, kostlivci, indiáni i návštěva z Bradavic. Kromě her a soutěží nám celé odpoledne dělal radost pan DJ, bez kterého by to nebyla ta správná zábava. Všichni jsme si to parádně užili !

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Povídání o zoubkách

10. 3. 2023

10. března nás navštívila paní zubařka MUDr. Marcela Černá. Povídali jsme si o zoubkách, jejich funkci i správné hygieně. Také jsme se dozvěděli, jak vzniká kaz a jakým způsobem mu předejít. Byla to příjemná návštěva, která nám připomněla  jak je důležité se pravidelně starat o své zuby a dodržovat správné návyky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Recitační a pěvecká soutěž

10. 3. 2023

Druhý týden v březnu jsme uspořádali recitační a pěveckou soutěž. Velká účast nás velmi potěšila. Každý náš malý umělec si svou roli zodpovědně připravil. Slyšeli jsme několik básní, které nás rozesmály, poučily i chytly za srdce. Také máme mezi námi plno nadějných zpěváků i hudebních talentů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy