Jdi na obsah Jdi na menu

Ze života školy

Příspěvky

Advent v ŠD

28. 1. 2024

Měsíc prosinec jsme si s dětmi moc užili. Čekání na Vánoce si zkracujeme vyráběním, vyprávěním o vánočních zvycích a tradicích. Letos nás opět navštívil Mikuláš s čerty. Přinesl nám nadílku a na oplátku jsme si s nimi zazpívali a zatančili. Také jsme si udělali procházku na náměstí do kostela sv. Vavřince na prohlídku krásného betlému, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí.

I ve družině jsme se zapojili do výroby přáníček, dárečků a ozdob pro rodiče na školní vánoční výstavu. Po vánočních prázdninách nás čekala nadílka pod stromečkem. S novými hračkami si moc užijeme.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Vánoční návštěva domova důchodců

20. 12. 2023

V předvánočním čase jsme již tradičně  navštívili domov důchodců v Náchodě. Děti byly báječné, babičky zpívaly, občas plakaly a zazpívali jsme jedné, které bylo 102 let :

Byl to opravdu hezký čas.

 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Florbalový turnaj II.

15. 12. 2023

Žáci se zúčastnili turnaje v Jaroměři. Kluci bojovali, co jim ruce a nohy stačily. Tým získal  celkové páté místo z osmi. Nikdo se nezranil, všichni si zahráli dostatek času na palubovce. Z tohoto důvodu byl turnaj úspěšný.

Všem děkujeme za reprezentaci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Odpolední keramická dílna

29. 11. 2023

V úterý 28.11. proběhlo na naší škole předvánoční keramické odpoledne. S tak hojnou účastí jsme nepočítali!!! Děti si společně se svými rodiči vytvořily krásné betlémy, andělíčky, zápichy do květináčů a další vánoční dekorace. Měli možnost si odlít zvoneček, svícen nebo vázičku. Děkujeme všem, jenž přispěli ke krásné předvánoční atmosféře. Vzpomínky, úsměvy vašich (našich) dětí a společně strávený čas je nejkrásnější dárek, kterým můžete někoho obdarovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Nová dobrodružství veverky Zrzečky

29. 11. 2023

Již tradičně jsme si pozvali osvědčenou dvojici z Divadélka pro školy. Tentokrát jsme zhlédli veselou, poutavou a poučnou pohádku o veverce Zrzečce. Dětem se představení moc líbilo, už se těšíme na další setkání.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Turnaj v házené

29. 11. 2023

Naši žáci se zúčastnili krásně připraveného turnaje v plechárně, který pořádal TJ házená Náchod. Obě družstva odehrála krásné zápasy, kdy jsme porazili žáky i z větších škol.

Bramborové umístění obsadily oba naše týmy.

Reprezentovali nás: 1. - 3. třída Kubišta, Bek, Šrůtek, Turek, Fiala, Janoušek, Dostál, Maruna.

                                  4. -5. třída Jiroušek, Pelda, Kubík, Šrůtek, Flechtner, Tojnar, Horák

Před sebou máme další turnaje. Na kroužku Bavíme se sportem budeme určitě trénovat na další sportovní výzvy. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Běh do zámeckých schodů 2023

25. 10. 2023

Běh do zámeckých schodů se zdařil výborně. Nikdo se nezranil a všichni doběhli v pořádku a ještě navíc kategorie A (nejmladší běžci) vyhrála nad všemi školami putovní pohár starosty města Náchoda. Všem zúčastněným žákům děkujeme za výkony a především za super přístup.

Michal Šedivý

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Logická olympiáda

25. 10. 2023

Jako každý rok se žáci 4. a 5. ročníku zúčastnili logické olympiády. A jak to dopadlo?

1. místo Filip K. (4. A)

2. místo Vojta Š. (5. A)

3. místo Anička L. (5. A)

Děkujeme za reprezentaci školy!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Modré nebe nad Náchodem

25. 10. 2023

Ve čtvrtek 12. října se vydala 5. třída na vysokovský kopec, kde se konala akce " Modré nebe nad Náchodem". Představily se zde vybrané útvary Armády České republiky spolu s vojenskou technikou. Prohlédnout jsme si mohli přepravní, bojový i výcvikový vrtulník. K vidění byly také prostředky pro záchranu pilotů, jako záchranný padák, člun, vystřelovací sedlo, vybavení a výstroj pro letecký personál či letecké požární vozidlo. Největším zážitkem pro žáky byl přelet stíhacích letounů Gripen nad našimi hlavami.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Zahradní slavnost

25. 6. 2023

Jak je již tradicí, koncem června máme rozloučení s páťáky. Letos nám přálo počasí, tak jsme se mohli všichni sejít na naší zahradě. Po obědě připravily děti z pátých tříd několik stanovišť, kde mohli mladší spolužáci soutěžit a vyhrát nějakou malou drobnost pro radost. Během soutěží dorazili rodiče s plno sladkými i slanými dobrotami. A k pořádné slavnosti patří i hudba. Tu nám zajistil DJ Rejza, který dokáže děti vždycky pořádně roztančit. Závěrem dne se představily 5. třídy s připraveným programem. Přejeme budoucím šesťákům mnoho úspěchů a kamarádů na nové škole.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy