Jdi na obsah Jdi na menu

Školní rok 2018/2019

Rubriky

Příspěvky

Vánoční výlet na Potštejn

6. 2. 2019

V pátek 7.12. jsme s prvňáčky vyrazili na zámek Potštejn. Přilákalo nás divadelní představení “Betlémský příběh”, které se odehrává v prostorách zámku. S holčičkou Barunkou a andělem Arielem jsme putovali z prosté chaloupky až do Betléma, děti si připomněly vánoční zvyky a dozvěděly se o narození Ježíška. V zámecké cukrárně nás pohostili horkým čajem a datlovými perníčky. Potom jsme navštívili výstavu světelných pohyblivých strojků s vánoční tématikou a naši návštěvu jsme zakončili u Betlému v životní velikosti. Ještě než jsme odjely, stačily děti utratit část kapesného (někteří i kapesné celé) za drobné dárečky v obchůdku na nádvoří. Výlet se vydařil a těšíme se na další. 

J. Zaňková

 
Celý příspěvek

Slavnosti slabikáře

6. 2. 2019

Ve středu 19.11. jsme měli slavnostní den - předávání slabikářů.  Prvňáčci nejprve dokázali páťákům, že už znají písmenka a potom teprve dostali svůj slabikář se záložkou. Skládali jsme slabikové puzzle a za odměnu  si pochutnali na dortovém slabikáři. Hurá!!!

J. Zaňková

 
Celý příspěvek

Pálí ti to!

6. 2. 2019

Koncem září odstartovalo na naší škole 1.kolo matematického klání  PÁLÍ TI TO?

Na chodbách jsou umístěné logické úlohy, žáci si je mohou luštit ve svém volném čase.
Za 10 úspěšných pokusů dostanou na 2 dny "placku" : Pálí mi to, dnes nemám domácí úkol.
První kolo skončilo 30.listopadu, kolo druhé právě probíhá, tak neváhejte a zaberte!


G. Melicharová

 
Celý příspěvek

Hodina kódu

5. 2. 2019

Hodina kódu (anglicky Hour of Code), někdy uváděna pod názvem Hodina kódování, je celosvětová akce, která má za cíl přiblížit programování žákům a široké veřejnosti a ukázat, že každý se může naučit jeho základy. Za vznikem a pořádáním akce stojí organizace Code.org.

Naše škola se do akce zapojila v prvním prosincovém týdnu 2018.

Úlohy si můžete vyzkoušet zde...

 
Celý příspěvek

Hodnocení školy - prosinec 2018

12. 12. 2018

 
Celý příspěvek

Běh do zámeckých schodů

29. 11. 2018

Jubilejní 20. ročník této zajímavé sportovní akce jsme si užili,  a i když jsme nestáli na stupních vítězů, nesmutníme a těšíme se na další rok. 

 
Celý příspěvek

Sběr starého papíru

29. 11. 2018

Během prvního listopadového víkendu proběhl sběr starého papíru. Celkem jsme nasbírali 3 080 kg a získali tak 6 865 Kč. Tak už přemýšlejte, co pěkného si do školy pořídímeyessmiley

 
Celý příspěvek

Podzimní exkurze 2018

22. 11. 2018

V letošním roce jsme se vydali do Krkonoš. Ve čtvrtek 18. října jsme navštívili sklárnu v Harrachově a Mumlavský vodopád. Cestou zpět jsme se zastavili v podzemí - v Bozkovských dolomitových jeskyních. A abychom měli celkový přehled o situaci v Bozkovově, vystoupili jsme dokonce i na kostelní věž místního kostela

 
Celý příspěvek

Ohlédnutí za robotickou soutěží Vex Challenge 2018

22. 11. 2018

V úterý 26. 8. 2018 se v areálu PVA v pražských Letňanech utkalo 30 týmů ZŠ i SŠ v prvním českém ročníku této mezinárodně zavedené soutěže. Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým ze ZŠ Grünwaldova, České Budějovice, v nejsilnější kategorii starších žáků zvítězily hned dva týmy, a to ZŠ Nerudova, České Budějovice a ZŠ a MŠ Šromotovo, Hranice a juniorům kralovali studenti ze SSŠMEP, s.r.o., Most. Soutěž organizuje společnost AV MEDIA a partnery jsou firmy ABB, Stäubli a Schunk, záštitu převzali náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Mgr. Petr Tulpa, Svaz průmyslu a dopravy ČR a DigiKoalice.

Naši páťáci - VEXPERTI - obsadili 1. místo ve skupinové výzvě a celkově 2. místo ve své kategorii. 

Kompletní výsledky...

 
Celý příspěvek

Codeweek na Jiráskově gymnáziu v Náchodě

14. 11. 2018

Codeweek je celoevropská kampaň na podporu programování. V letošním roce se jejího organizování ujali na Jiráskově gymnáziu v Náchodě. Páťáci z naší školy si ve středu 17. října měli možnost během dvouhodinových workshopů vyzkoušet práci s robotickou stavebnicí Lego Mindstorms a mikropočítačem Micro:bit. Akce byla velmi zdařilá, žáci odcházeli nadšení a mnozí dokonce uvažovali o tom, že by poprosili Ježíška, aby jim Lego, nebo Micro:bit přinesl pod stromeček. Děkujeme týmu Jiráskova gymnázia a především panu profesorovi Preclíkovi za pozvání.

Lego Mindstorms
Micro:bit

Jiráskovo gymnázium
GEG ČR

 
Celý příspěvek