Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Beseda : Ve veterinární ordinaci.

3. 1. 2022

Žáci 2.třídy prožili jeden den, kdy se mohli podívat na to, jak to chodí ve veterinární ordinaci. Slyšeli, kteří pacienti ji nejvíce navštěvují, s jakými problémy. Zjistili, jak nejlépe se starat o domácí mazlíčky, co by jim neměli dávat k jídlu a proč. Pracovali ve skupinkách a sestavovali zvířecí puzzlíky, vyzkoušeli si také stetoskop. Na závěr vypracovali pracovní list, kde si ověřili nově nabyté vědomosti a zasmáli se u zvířecích videí.

 
Celý příspěvek

Sbírka pro Jarušku - děkujeme!

3. 1. 2022

Milé děti, vážení rodiče,

děkujeme všem, kdo se zapojili do naší předvánoční sbírky pro Jarušku. Částka, která se za naši školu nasbírala je 48 188,-kč. Symbolický stromeček byl Jáje předán 22.12. 2021. Vyřizujeme pozdravy všem dárcům a velké poděkování!

 
Celý příspěvek

Bruslení

7. 4. 2022

Po dlouhé době děti mohly oprášit své lední brusle. Pod vedením paní trenérky Jany Benešové se někteří naučili a druzí zdokonalili v bruslení na ledě. 

 
Celý příspěvek

Projektový týden: Březen měsíc knihy

7. 4. 2022

Poslední týden v březnu jsme věnovali opět projektu: Březen měsíc knihy. Každý den, vždy první vyučovací hodinu, děti poslouchaly četbu. Paní učitelky i paní asistentka si připravily knihu a děti si vybraly dle své libosti, kterou si budou chtít poslechnout. Tento projekt je na naší škole již tradicí. Na chvíli upozadit moderní technologie a elektroniku a přiblížit se vice k četbě knih. Děti se vždy vybaví polštářky, dekami i plyšovými spoluposluchači. I letos jsme si to všichni moc užili.

 
Celý příspěvek

McDonald´s Cup

26. 4. 2022

Žákyně a žáci naší školy se v pátek 22. dubna zúčastnili fotbalového turnaje náchodských škol McDonald´s Cup. V mladší kategorii 1. - 3. třída jsme obsadili 2. místo a ve starší kategorii 4. - 5. tříd jsme všechny týmy porazili a vybojovali si tak postup do Jaroměře.

 

Všem moc děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

 
Celý příspěvek

Sběr léčivých bylin

4. 5. 2022

bez-nazvu-2.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Škola

Výlet do hvězdárny a planetária v HK

1. 6. 2022

V květnu jsme se vydali s 2. a 4. ročníkem do Hvězdárny a planetária v Hradci Králové. 

S dětmi jsme zažili střídání dne a noci, uviděli jsme souhvězdí noční oblohy a našli světové strany podle Severky (Polárky). Navštívili jsme také některé planety a další tělesa Sluneční soustavy. Na závěr jsme zhlédli i astronomickou pohádku Polaris. 

 
Celý příspěvek

Školní výlet 3. A a 4. A

1. 6. 2022

Poslední týden v květnu jsme strávili krásné chvíle na Ostaši. I když nám počasí nejprve moc nepřálo, náladu nám to nezkazilo. Užili jsme si spoustu her, procházky po okolí, návštěvu skalního bludiště i přednášku skalní záchranné služby. Vydali jsme do Police nad Metují, kde jsme navštívili Muzeum papírových modelů i s výtvarnou dílnou. Nesměla chybět ani prohlídka Merkuru. Večery jsme si zpestřili zpíváním s kytarami u ohně a poslední noc se mohly děti vydat na noční stezku odvahy. Bylo nám tam krásně a na výlet rádi vzpomínáme.

 
Celý příspěvek

Dopravní hřiště

2. 6. 2022

Žáci čtvrtých ročníku již podruhé absolvovali výuku dopravní výchovy. Tentokrát je čekal test a obdrželi průkaz cyklisty. 

 
Celý příspěvek

Divadelní představení

17. 6. 2022

Závěr školního roku jsme si zpříjemnili divadelním představením O princezně, která ráčkovala. Pohádka byla velmi povedená a moc se nám líbila.

 
Celý příspěvek

Slavnostní rozloučení s pátým ročníkem

17. 6. 2022

Na pondělí 13. června jsme měli připravenou zahradní slavnost na rozloučení s pátým ročníkem. Bohužel nám ale nepřálo počasí a museli jsme se uskromnit v budově školy. Úsměv na tváři nám to nezkazilo a den jsme si náležitě užili - diskotéka s DJ Rejzou, loutkové představení Pernštejni, plno stanovišť připravených právě žáky z pátého ročníku pro své mladší spolužáky. Na závěr měla třída 5. A své rozloučení. Nesmíme zapomenout na bohatě nachystané dobroty, které nám přinesli rodiče. Všem moc děkujeme za spolupráci a žákům z páté třídy přejeme, aby se jim v nové škole dařilo.

 
Celý příspěvek

Kurz IN-LINE bruslí

22. 6. 2022

Po skvělé spolupráci na ledě jsme využili nabídky paní trenérky Jany Benešové a zdokonalili jsme své ježdění i na kolečkových   bruslích. Každý na závěr kurzu obdržel malé vysvědčení.

 
Celý příspěvek

ŠVP škola porozumění 2022

13. 10. 2022

Celý příspěvek

Školní řád 2022- 2023

13. 10. 2022

Celý příspěvek

Úspěchy v Logické olympiádě

23. 10. 2022

Žáci 4. a 5. tříd se zúčastnili Logické olympiády, kterou pořádá Mensa ČR.

Vítězové naší školy jsou: Radovan Zvěřina z 5. A, Tobiáš Tojnar z 4. A a Adéla Kadaníková z 5. B

Všem moc gratulujeme.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Běh do zámeckých schodů

23. 10. 2022

Již tradičně jsme se zúčastnili Běhu do zámeckých schodů, který  letos proběhl v okolí zimního stadionu. Naše škola byla velmi úspěšná.

Na medailových pozicích se umístili:

1. místo - Melišíková Maja, Dostál Matěj

3. místo - Blažková Karla

Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Týden duchů v ZOO

1. 11. 2022

Těšení na podzimní prázdniny jsme si zpříjemnili výletem do Dvora Králové na Týden duchů v ZOO. Jak již je tu tradicí, zahrada byla vyzdobena mnoha nápaditými dýněmi. I my jsme se zapojili do vyřezávání. Procházkou po ZOO jsme zavítali i k nově nastěhovaným obyvatelům - tučňákům. Výlet se nám vydařil a děti odjížděly plny zážitků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Výlet 5. tříd do Prahy

7. 11. 2022

V úterý 25. 10. 2022 se obě páté třídy vypravily na exkurzi do Prahy. V plánu byla návštěva Národního technického muzea a potom procházka po Praze. Jak vše proběhlo a jak se výlet dětem líbil za všechny výstižně popsal žák V. A Jirka Kuchař.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Dopravní výchova pátých tříd

7. 11. 2022

V říjnu se žáci pátých ročníků zúčastnili výuky na dopravním hřišti. Úspěšně zvládli teoretickou i praktickou část, všichni jsou již zkušení cyklisté.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Exkurze Všestary

20. 11. 2022

Žáci 3. a 4. ročníku se účastnili exkurze Archeoparku ve Všestarech. Navštívili pěknou vesnici, kde se seznamovali se životem posledních lovců na našem území. vyzkoušeli si práci s pazourkovými nástroji, dověděli se, jak se tehdejší lidé šatili, zdobili, jaké vytvářeli umění. V interiéru si prohlédli nádhernou minirepliku pravěké osady. Venku navštívili obydlí, zaházeli si oštěpy a vyzkoušeli také hod pomocí vrhače. Byl to opravdu zajímavý výlet do minulosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Ze života školy

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky